Home » Lily League geluid van de Dutch Lily Days

Onings Holland

Flowerbulbs

Lily League geluid van de Dutch Lily Days

Over een week gaat het jaarlijkse leliefestijn weer van start. Van 6 tot en met 9 juni opent Onings Holland Flowerbulbs samen met nog 13 leliebedrijven hun kasdeuren. Zij laten dan het assortiment van vandaag en morgen zien. Dit levert veel reacties op vanuit alle hoeken van de leliebranche. Onings Holland vertaalt deze reacties in de Lily League®-ranglijst.

Uit de 10 voorgaande edities van de Dutch Lily Days bleek dat er tijdens dit evenement veel reuring is op leliegebied. Kwekers, handelaren, bloemisten en consumenten komen bij elkaar om over de prachtige, veelzijdige lelie te praten. Welke leliesoorten de toekomst hebben, is voor velen de belangrijkste vraag. Deze vraag kan beantwoord worden voor te stemmen. Met de Lily League® maakt Onings een lelietop-50 gebaseerd op alle uitgebrachte stemmen rondom het vierdaagse evenement.

Genoeg keuze

Donkerrood of helder wit. Enkel- of dubbelbloemig. Met of zonder stuifmeel. Tijdens de Dutch Lily Days is het enorme aantal lelievariëteiten te zien. Onings Holland zelf heeft ruim 600 soorten in hun testkas aan de Nieuwe Tuinen in Honselersdijk. Bijna alle soorten staan tussen 6 en 9 juni in bloei. Daarmee is de Dutch Lily Days de perfecte gelegenheid om honderden soorten lelies met elkaar te vergelijken en te bepalen welke in aanmerking komen voor de Lily League®. Ook leliesoorten die niet bij Onings in de testkas staan maken kans om een plek in de top-50.

Stemmen kan nu al

In de testkas van Onings zijn formulieren beschikbaar die kunnen worden ingevuld tijdens het bekijken van de duizenden bloeiende lelies. Online kan er ook gestemd worden. Via de leliedatabase op de website van Onings Holland kan gezocht worden op het favoriete soort. Op de productpagina van het soort is een stemknop te vinden waarna op nog vier lelies gestemd kan worden.

Volg ons op social media