Home » Over onings » Historie

Onings Holland

Flowerbulbs

Historie

Onings Holland Flowerbulbs startte in 1935 als P.F. Onings bloembollenbedrijf. Het trotse familiebedrijf is actief in de handel van bloembollen, knollen en zaden en heeft hierin een sterke naam opgebouwd. Meerdere generaties hebben aan het roer gestaan en de vierde generatie staat klaar om het stokje over te nemen.

De heer P.F. Onings was in de jaren ‘30 keurmeester bij de groenteveiling in Poeldijk, Westland (Nederland). Iemand vroeg hem daar of hij ook wat bloembollen kon regelen. En zo vond de eerste handel in bloembollen plaats. Later werd hij daarin steeds meer ondersteund door zijn zoon de heer P.A. Onings. In 1950 pakte zoon P.A. Onings de draad actiever op en vormde hij in deze periode de firma P.F. Onings bloembollenbedrijf met zijn broer, de heer H.A.A. Onings.

In de beginjaren bestond de handel voornamelijk uit bollen, knollen en zaden aan de lokale markt. Net als hun vader gingen de broers op aanvraag van velen op zoek naar de populaire Japanse leliebollen. Zo ontstond rond 1960 de handel met Japan en begon Onings Holland zich meer en meer specifiek te richten op de handel in leliebollen.

In de jaren ‘80 en ‘90 werd Onings Holland steeds meer exporteur, dankzij de opkomst van nieuwe sterke rassen die in Nederland veredeld en geteeld zijn. Dit zorgde in die periode voor een sterke groei in de leliehandel. Onings is met deze markt meegegroeid tot marktleider in handel van leliebollen, een van de meest populaire bloemen ter wereld.

Volg ons op social media