Home » Een fysieke én digitale Dutch Lily Days beleving met Lily League

Onings Holland

Flowerbulbs

Een fysieke én digitale Dutch Lily Days beleving met Lily League

Na twee jaar wachten staan op 7 juni de seinen op groen en start de 10e editie van de Dutch Lily Days. Ook Onings Holland stelt de deuren open en verwelkomt de lelie minnende vakgenoten uit Nederland én de rest van de wereld. Gelukkig doen zij dit weer fysiek en in de proefkas in Honselersdijk, waar ruim 500 verschillende soorten lelies in bloei staan. Toch krijgen de open dagen ook een digitaal tintje en kunnen bezoekers van de kas én op onings.com hun stem uitbrengen voor de Lily League Top 50.

En dat de strijd is losgebarsten blijkt. Na het stemmen is er een mogelijkheid om nog vier soorten te kandideren. De eerste stemmen komen op dit moment binnen en op 13 juni, de laatste dag van de Dutch Lily Days, sluiten de lijnen. Het belooft een spannende competitie te zijn waarmee de top 50 leliesoorten van 2022 worden vastgesteld. Staat uw favoriete soort, mooiste bloeier of de prachtigste eyecatcher in een boeket ertussen? Breng een stem uit en volg de socials van Onings om op de hoogte te blijven.

Zee van kleur
Het ruime assortiment van Onings Holland is vakkundig gepland en wordt veelzijdig tentoongesteld in de kas. Dat houdt in dat ruim 500 verschillende soorten lelies veelal tegelijkertijd in bloei staan van 7 tot en met 10 juni. Een keur aan bloemen is te zien, voelen én ruiken. Ook de stuifmeelloze Aziaten en Orientals en de nieuwe TA-hybriden staan in bloei. Al vóór het bestaan van the Dutch Lily Days streeft Onings Holland ernaar om het overgrote deel van de opplantingen bloeiend voor het voetlicht te brengen. Want juist dat geeft de bezoekers de mogelijkheid om de kwaliteit per soort te beoordelen en soorten met elkaar te vergelijken.

Lily League® Top50
De gelukkig weer in vertrouwde vorm georganiseerde Dutch Lily Days laat niet de hele online benadering achter zich. Juist een verbinding van wat online kan én wat fysiek nodig is, maakt de wereld een stukje kleiner. Vanaf nu kunnen bezoekers van de website van Onings Holland bij het assortiment aangeven welke soorten zíj in de lelie-top 50 thuis vinden horen. Dit kan eenvoudig door in de soortkaart een stem uit te brengen. Tijdens een bezoek aan de proefkas in Honselersdijk kan uiteraard tijdens of na het bekijken van het assortiment ook gestemd worden.

Volg ons op social media