Home » Covid blijft de “bollenbusiness” beïnvloeden

Onings Holland

Flowerbulbs

Covid blijft de “bollenbusiness” beïnvloeden

Terwijl de ene helft van de wereld langzaam uit het dal klimt, vecht de andere helft een steeds zwaarder wordende strijd tegen Covid-19. Sommige belangrijke landen voor bloembollen behoren tot deze andere helft.

Nieuw-Zeeland zit onlangs weer in een landelijke lockdown, nadat er nieuwe besmettingen zijn gevonden op het Noordelijke eiland. Alle activiteiten, behalve die binnen essentiële branches, zijn voorlopig gestaakt. Miljoenen leliebollen staan klaar om verscheept te worden, maar de lockdown maakt het onmogelijk om de haven te bereiken.

Daarnaast is wint Covid al 2 maanden lang steeds meer terrein in Vietnam. De drukste regio’s en grootste steden zitten al in een zeer strenge lockdown. Het derde land voor lelies heeft zijn grootste bloemenmarkten gesloten. En omdat het vervoeren van niet-essentiële goederen streng wordt gebarricadeerd, raken veel bloemenkwekers hun spaargeld kwijt. Veel bloemen in Vietnam worden gekweekt door boeren op kleine schaal.

Onings blijft nauw contact onderhouden met haar internationale relaties om ze te assisteren waar mogelijk. Het lijkt erop dat Covid-19 de “bollenbusiness” nog lang blijft achtervolgen.

Volg ons op social media