Home » Wereldkampioen shorttrack stemt top 10 in Lily League 2019

Onings Holland

Flowerbulbs

Wereldkampioen shorttrack stemt top 10 in Lily League 2019

Poeldijk, 4 juni 2019 – De opening van de Dutch Lily Days mocht dit jaar plaatsvinden bij Onings Holland. Speciale gast bij de opening was wereldkampioene Lara van Ruijven. Teamwork, samenwerking en nooit opgeven, zijn het mantra van Van Ruijven. Het was aan Lara om ook de eerste officiële stem uit te brengen voor de Lily League, de top-50 van ’s werelds meest gewaardeerde lelierassen.

De komende dagen wordt aan alle bezoekers van het jaarlijkse lelie-event gevraagd haar voorbeeld te volgen. Na het sluiten van de lijnen op 12 juni worden dit jaar voor het eerst maar liefst vijf prijswinnaars bekendgemaakt. Elk van de winnaars krijgt een waarde cheque van tweehonderd euro.

Om wereldkampioen te worden heb je die samenwerking nodig met je teamleden, maar ook met je concurrentie. Het is vallen en opstaan, verrast worden en zelf verrassen, altijd met het leveren van een topprestatie als doel. Een mooie brug in het streven naar succes in het leliebollen-vak, want ook dat is topsport. Uiteindelijk is het eenieders doel om het hart van de consument te veroveren. Het bezoek aan de proefkas van Onings Holland was voor de shorttrackster een ontvangst in een prachtige bloemenzee met grote diversiteit aan soorten, maten, kleuren en geuren. Na haar rondgang langs de vele soorten, stelde ook Van Ruijven haar top 10 samen. ‘Mooi is een kwestie van smaak, maar sommige lelies zijn echt verwonderlijk mooi. Mijn nummer één? Dat is uiteraard de lelie die ik zojuist mocht dopen, de Lara’, aldus Van Ruijven.

De Lily League vindt bewust plaats tijdens de Dutch Lily Days. De wereldwijde bezoekers kennen en herkennen bestaande soorten in de proefkassen van de deelnemers. Met de Lily League wil Onings Holland de interesse in het gewas, maar ook de veelheid van soorten en het vergroten van de bekendheid van die soorten bewust onder de aandacht brengen. ‘Het stemmen op jouw top 10 van soorten die je als meest-belovend ervaart, vraagt aan deelnemers een moment van aandacht. Kies je voor traditie en vertrouwd of kies je voor potentie. Het mooie bij het maken van die top 10 is dat je een veelheid van veredelaars ziet en men zich laat inspireren door de proefplantingen van de Dutch Lily Days, licht Evert van Zanten van Onings Holland de aanpak toe.

Vijf maal prijs
Deelnemers kunnen tot en met 12 juni hun stem uitbrengen: dat kan tijdens de Dutch Lily Days in de proefkas van Onings Holland of via www.lilyleague.com. Iedere inzender maakt kans op heel aantrekkelijke prijzen. Nieuw dit jaar zijn de 5 categorieën waarin inzenders een cheque van 200 euro kunnen winnen. Na 12 juni worden de winnaars en die nieuwe top-50 bekendgemaakt.

Volg ons op social media