Home » Wekelijkse openstelling testkas Onings

Onings Holland

Flowerbulbs

Wekelijkse openstelling testkas Onings

Een prachtige lelie in bloei, dat is waar de consument op aanslaat. Voor die tijd vraagt elk soort aandacht om te kunnen opbloeien tot dat prachtige resultaat. Tijdens de Dutch Lily Days van 6 tot en met 9 juni staat de testkas van Onings Holland volledig in bloei. Om voor die tijd te kunnen kijken hoe de soorten zich ontwikkelen, stelt Onings elke woensdag in mei de testkas al open.

De kas aan de Nieuwe Tuinen in Honselersdijk krijgt elke dag al meer kleur. Wie de testkas meerdere keren bezoekt, ziet daardoor de ontwikkeling van de ruim 600 verschillende rassen. Loop alvast een keer op woensdag binnen en bekijk en bespreek de ontwikkeling in onder andere knopaantal, snelheid en kracht.

Lelie experience tijdens Dutch Lily Days
Tijdens de jaarlijkse Dutch Lily Days is de testkas van Onings Holland er een om zeker te bezoeken. Ook staan de lelieproeven van veredelaar G.A. Verdegaal in de kas van Onings opgesteld. Naast de duizenden bloeiende lelieproeven, zijn ook verschillende soorten Amaryllis te zien. Daarnaast stellen studenten van de opleiding Lentiz ‘Bloem & Design’ hun leliearrangementen tentoon. Een rondleiding, selfie tour en stemmen op de favoriete leliesoorten brengen bezoekers in beweging. Om vervolgens een drankje te drinken op het gezellige terras en met gevulde handen naar huis te gaan.

Lily League 2023
Bezoekers aan de testkas van Onings kunnen ook hun invloed uitoefenen op de Lily League, de top-50 populairste leliesoorten van dit moment. Alle stemmen worden opgeteld bij de views in de online lelie database van Onings het afgelopen jaar. Stemmen op een soort buiten het Onings assortiment is ook mogelijk. Het resultaat wordt wederom gepresenteerd op een prachtige poster en de 50 winnende soorten worden extra uitgelicht in de virtuele 360-graden tour op de website.

Volg ons op social media