Home » Woensdag is open dag in testkas van Onings

Onings Holland

Flowerbulbs

Woensdag is open dag in testkas van Onings

De spanning is te voelen bij Onings Holland Flowerbulbs. De eerste lelies laten al kleur zien en over 4 weken vindt de ware climax plaats. Tijdens de Dutch Lily Days, dit jaar van 4 tot en met 7 juni, staan weer duizenden lelieproeven in de testkas van Onings te bloeien. Om voor die tijd te kunnen kijken hoe de soorten zich ontwikkelen, stelt Onings elke woensdag in mei de testkas open.

De kas aan de Nieuwe Tuinen in Honselersdijk krijgt elke dag meer kleur. Wie de testkas meerdere keren bezoekt, ziet daardoor goed de ontwikkeling van de honderden verschillende rassen. Loop alvast een keer op woensdag binnen en bekijk en bespreek de ontwikkeling in onder andere knopaantal, snelheid en kracht. Langskomen op andere dagen kan ook, mits vooraf aangekondigd.

Onings pakt uit tijdens Dutch Lily Days
Uiteraard is de testkas van Onings Holland ook tijdens de Dutch Lily Days zeker de moeite waard. Naast de duizenden bloeiende lelieproeven, zijn ook verschillende soorten Amaryllissen op pot te zien en is er een gedeelte speciaal voor de presentatie van potlelies. Daarnaast zijn de studenten van de opleiding Lentiz ‘Bloem & Design’ weer uitgedaagd om mooie arrangementen met lelies te maken, inclusief een ‘selfie spot’. Een persoonlijke rondleiding langs de bloeiproeven, uitleg over duurzame teeltmethodes en stemmen op de favoriete leliesoorten brengen bezoekers in beweging. Om vervolgens een drankje te drinken op het gezellige terras en met gevulde handen naar huis te gaan.

Lily League 2024
Bezoekers aan de testkas van Onings kunnen ook hun invloed uitoefenen op de Lily League, de top-50 populairste leliesoorten van dit moment. Alle stemmen worden opgeteld bij de views in de online lelie database van Onings het afgelopen jaar. De 50 winnende soorten worden na de Dutch Lily Days bekend gemaakt en extra uitgelicht in de virtuele 360-graden tour op de website van Onings Holland.

Volg ons op social media