Home » Van de ene uitdaging naar de andere

Onings Holland

Flowerbulbs

Van de ene uitdaging naar de andere

Langzaam maar zeker zien we dat landen in de wereld uit lockdown gaan en Corona accepteren als “onderdeel van het dagelijks leven”. De dreiging van maatregelen is sinds de uitbraak van Covid-19 nog niet zo laag geweest. Enkele landen, zoals China, hanteren wél nog een streng coronabeleid, maar dit leidt tot dusver niet tot grote onzekerheid. Hopelijk is dit het begin van het einde van het “coronatijdperk”.

Helaas staan we inmiddels voor nieuwe uitdagingen, met name de stijgende gas- en energieprijzen. Dit heeft met name te maken met de stijgende vraag door het herstel van de coronacrisis, en spanningen rondom Rusland als grote leverancier van gas aan Europa. De kosten voor zeetransport, wat door corona al flink onder druk stond, werden hierdoor alsmaar hoger. De stijgende energieprijzen maken het opslaan van bollen ook een stuk duurder. Trucks en tractors betalen recordprijzen voor diesel en ook de prijzen voor kunstmest stijgen tot ongekende hoogte.

Kortom, ook de kosten voor bloembollen stijgen. Onze missie om iedereen in de keten nog steeds geld te laten verdienen blijft, maar we zullen er allemaal een schepje bovenop moeten doen. Ook de consument. Maar, zoals altijd, de consument bepaald.

Volg ons op social media