Home » Lelie inpakseizoen is begonnen

Onings Holland

Flowerbulbs

Lelie inpakseizoen is begonnen

2 weken eerder dan gemiddeld ontvingen we de eerste leliebollen van “oogst 2021”. Dankzij een natte zomer is de afsterving van het gewas op sommige bollenvelden eerder begonnen en konden de kwekers al vroeg in oktober het land op met hun oogstmachines. Eind oktober zijn we begonnen met het spoelen, ontsmetten en inpakken van de bollen. Inmiddels zijn al onze inpaklijnen in bedrijf. Afhankelijk van hoe hoog de piek zal zijn, zetten we ook nachtploegen in.

De eerste resultaten van de oogst bevestigen de verwachting van een ondermaatse groei. De weersomstandigheden dit jaar waren niet bevorderlijk voor het behalen van grote maten. Dit betekent ook dat het aantal stuks leverbare bollen in de meeste gevallen niet de doelstelling zal halen. In combinatie met een gedaald teeltareaal en een (gevoelsmatig) gestegen vraag, is het duidelijk dat het aanbod lange na niet toereikend zal zijn.

Benieuwd naar meer details over de lelieoogst en wat de resultaten voor u betekent als gebruiker van lelies en/of leliebollen? Neem dan vooral contact met ons op.

Volg ons op social media