Home » Testresultaten lelieproeven 2021 online

Onings Holland

Flowerbulbs

Testresultaten lelieproeven 2021 online

Ondanks dat er wederom geen ‘Dutch Lily Days’ hebben plaatsgevonden, heeft Onings Holland de jaarlijkse lelieproeven geplant zoals ieder jaar. De testresultaten kunnen nu worden gevonden op de website.

De gegevens van de test resultaten zijn toegevoegd aan de online leliedatabase. Alle soorten die dit jaar zijn geplant zijn bijgewerkt. Na het klikken op een van deze soorten, kunnen de nieuwe testresultaten worden gevonden onder het jaar 2021.

De resultaten die op de website staan weergegeven zijn momentopnamen, genomen monsters van 30 bollen per partij. Bij meerdere partijen van een soort, is worden de gemiddelden van de resultaten getoond. De prestaties van de proeven zijn onderhevig aan de groeiomstandigheden en het moment van planten.

De proeven van de Orientals zijn als eerste geplant in de laatste week van januari, inclusief de pot Orientals. Vervolgens zijn de proeven van de OT-hybriden en Longiflorums geplant. Daarna de LA-hybriden, Aziaten en TA-hybriden, en tot slot de pot Aziaten die in de eerste week van April zijn geplant. Er zijn 3.296 samples genomen verdeeld van 564 verschillende soorten, naast de proeven die zijn gestuurd door verschillende veredelaars. Alle bollen zijn eind 2020 geoogst en vallen daarom onder “oogst 2020”.

Wanneer u vragen hebt over de lelieproeven of de testresultaten, schroom dan niet om contact op te nemen met Onings (info@onings.com).

Ga hier direct naar de leliedatabase

Volg ons op social media